Food for clear skin

publicerat i Intressant fakta;
De flesta människor tror att hudvård bara handlar om krämer och scrubar.
Men det är absolut inte sant. För att man ska få ren och fresh hud så måste man ta hand om kroppen inte bara utifrån men även inifrån.
 
Det finns väldigt många olika sorters mat som kan vara både skadlig och onyttiga. Detta betyder inte att man inte ska njuta av onyttig mat men man behöver inte äta onyttigt varje dag. Genom att att äta nyttig mat så blir man både piggare och har mindre risk för att t.ex få hål i tänder och få tandvärk.
 
Att äta onyttigt gör så att huden till exempel inte får den vätska som den behöver för att naturligt kunna återfukta huden tillräckligt. Om man tillexempel äter mycket nyttig mat så kan det öka chansen till viktnedgång, bättre cirkulation och mer vitaminer som hjälper kroppen att må bra.
 
 
Många av de hudproblem vi upplever beror på att huden är ett utrensningsorgan. Via huden gör kroppen sig av med många av de föroreningar vi får i oss via mat, luft – och genom huden. Via huden försvinner även den del av de slaggprodukter som kroppen själv bildar. Därför kan hudproblem ofta spåras till ditt mag-tarmsystem och vad du äter. 
 
 
Din hud påverkas av vad du äter.Hudproblem är ofta av inflammatorisk art. Celluliter är t.ex. resultatet av en inflammation. Därför bör du undvika mat som driver inflammationer.

I ansiktet kan vi ha olika typer av problem såsom akne, fet hy, pormaskar, finnar, eksem, torra fläckar, pigmentfläckar, ytliga blodkärl med mera. Ansiktet är indelat i zoner och varje zon berättar var i kroppen belastningen finns.

De flesta människor har en blandhy. Det innebär att de har fetare partier i panna, näsa och haka. Dessa partier representerar matsmältningsorganen. När denna hud orsakar problem kan det tyda på att du bör se över ditt levnadssätt och intag av näring.

Hudproblem

Kan indikera problem med

Runt ögonen Njurar, tarmar
På kinderna Mage
På hakan Mage
På näsvingar + överläpp Tarmarna
Mellan ögonbrynen + pannan Tarmarna, nedsatt utrensningsförmåga.
På läpparna Immunsystem, vitaminbrist
Längs sidorna från örat ner längs halsen Lymfsystemet
På sidorna vid ögonen Levern
På näsan Bukspottskörtel

 

En av de absolut mest energikrävande processer som din kropp måste utföra flera gånger per dag är matsmältningen. Om vi ger vår kropp så näringsrik och så ren mat som möjligt kommer den att må bra och bilda nya friska celler för ett hälsosamt och långt liv. Det kommer du genast att se på huden.

Det är inte konstigt att matsmältningsorganen blir belastade. Vi äter många ton mat under vår livstid, och är inte maten och matsmältningen bra blir hudens kvalitet därefter.

 
Jag hoppas att ni har kunnat lära er något av detta och tänker till en extra gång om det verkligen är värt att stoppa i sig att dålig mat. Det är inte fel att äta det någon gång då och då men att äta det varje dag kan skapa problem för både kroppen och för huden.
Stay strong!
 
Mer fakta om huden och andra roliga saker på:
http://holistic.se/produkter/index.php?kat=hud

Taggar: fakta, huden, hudvård, mat, nyttigt, onyttigt, ren hud;

Kommentera inlägget här :